Jump to content

Упражнения от Петър Дънов за гъвкави стави 23.09.2014

От hristo, 9.04.2015
  • 955 views
  • 0 comments

Обикновено свързваме проблемите и болките в ставите с травми при спортисти или възрастни хора. В наши дни обаче неприятните усещания от подвижните ни връзки започват около 30-годишна възраст, а артрозите и артритът са нещо все по-обичайно за хората над 55 години. Причината за това не е в ЕГН-то, а в начина ни живот и хранене. Днес в “Здравето отблизо” ще ви покажем как можем да избегнем проблемите със ставите, като следваме съветите на Петър Дънов.

От древни времена се знае, че гръбначният стълб е средище на жизнената сила на човека. Липсата на гъвкавост в тялото е сигнал и за липса на концентрация, по-малка издържливост при стрес, натрупване на умора. Когато пътят на жизнената сила е блокиран, омагьосаният кръг се затваря.

Целта на упражненията за ставите, завещани от Петър Дънов имат точно тази цел – да освободят блокадите, натрупани от стрес, натоварване, неправилно хранене и да освободят пътя за навлизане на жизнената ни сила. Съчетанието между движение и дишане подобрява тонуса на всички системи в организма ни.

Правилната стойка, гъвкавите и леки движения правят живота ни по-лесен и приятен. Поощряват позитивното възприемане на света заради лекотата, с която започваме да се справяме и с най-трудните предизвикателства. И нещо повече – когато отделяме време за тези лесни на вид упражнения, подаваме и сигнал към мозъка, че имаме намерение да бъдем здрави. Тогава и мозъкът започва да активира естествените оздравителни сили на организма.

Comments

Няма коментари.

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Add your comment here.

×   Поставихте готово форматирано съдържание.   Искате ли да премахнете форматирането?

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното съдържание от редактора беше възстановено.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

×