Jump to content

Галя Герасимова за пророчествата на Петър Дънов- 09-12-2013

От hristo,10.04.2015
  • 1199 views
  • 0 comments

Кончината на Нелсън Мандела стана повод отново да се завъртят апокалиптични теории и сценарии. Няколко сайта напомниха да пророчества на Петър Дънов от 1937 година. Твърди се, че тогава той казал пред свои ученици: “Когато Черният водач си отиде, небето над Европа ще се продъни. Тогава чакайте, братя, за почне времето на Апокалипсиса.”

С риск да разочаровам любителите на страшните новини това не е вярно, няма такова предсказание, заяви в “Още от деня” Галина Герасимова – управител на издателство “Бяло Братство”. Специално проверих въпросната беседа – в нея няма нищо подобно. Чета словото на Учителя от 25 години, издавам от 12 години и за мен, както и за всички, които го четат, е ясно, че това е невъзможно да бъде изречено от Петър Дънов, категорична бе тя.

vlcsnap-2013-12-09-17h44m06s179

“Първо – това не е неговият стил. Второ – такъв тип пророчества, какъвто хората много обичат да слагат в устата на някоя известна личност, не са синхрон с всичко това, за което той говори. Защото Учителят казва на много места: Не вярвайте на пророчества, особено ако те са свързани с точна дата, място или човек”, поясни Герасимова.

Comments

Няма коментари.

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Add your comment here.

×   Поставихте готово форматирано съдържание.   Искате ли да премахнете форматирането?

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното съдържание от редактора беше възстановено.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

×