Към съдържанието

  • Вход чрез Facebook Log In with Google      Sign In   
  • Регистрация


Video Options   
Снимка

Първата паневритмия за годината 22 март 2015

Паневритмия


Първата паневритмия за годината 22 март 2015

„Първият ден на пролетта,
първият ден на радостта,
първият ден на любовта
носят сила и живот,
носят сила и живот.“
Датата е 22-ри март. Часът – 8 сутринта. Тези стихове прозвучават под съпровода на флейти, цигулки и китара и поставят началото на първата паневритмия за годината. От днес, до 22-ри септември, когато светлата и тъмната част от денонощието отново изравнят своите сили, последователите на духовния учител Петър Дънов, ще започват деня си така – с паневритмия.
Думата “паневритмия” е съставена от три корена: “пан”, “ев” или “еу” и “ритъм”. “Пан” oзначaва всичко, все, всеобщ; “Ев” или “еу” е това, от което излиза всичко. То означава висшето, същината, реалното, същественото в света. А “ритъм” значи правилност в движението или във всеки външен израз на нещата. Смисълът на думата „паневритмия“ най-често се предава чрез израза: „висш космичен ритъм“.
Защо паневритмията не са просто физически упражнения, нито сектантски танц (както смятат мнозина) и защо настоящото пролетно равноденствие е не само астрономически феномен, на който е добре да обърнем внимание, ще ни разкаже режисьорът и последовател на Учителя Дънов – Галя Герасимова.

линк към групата

Rate Video   - - - - -

Videos System v3.0.3 © 2018 DevFuse